torsdag 7. april 2011

Markedsføringskanal gjennom bloggen


Som så mange andre bloggere, har jeg blitt kontaktet fra ulike firmaer med spørsmål om å få markedsføre seg gjennom bloggen min. En blogg er jo i aller høyeste grad blitt en markedsføringskanal som firmaer gjerne vil nyte godt av. Mange bloggere reklamerer jo også for produkter de har kjøpt ved å opplyse om merke og forretning – enten bevisst eller ubevisst - og mange lesere ønsker slike opplysninger når de leser innleggene. Sponsede og usponsede innlegg vil på den måten være vanskelige å skille fra hverandre.

Det er ulike firmaer som har henvendt seg til meg – og for min del har jeg takket ja til et par stykker, ikke for å tjene penger på å ha dem som annonsører, men fordi de har lyst til å gi gaver til mine lesere i form av at jeg arrangerer give away. Jeg har bestemt meg for å si ja til noe annonsering, men jeg vil selvsagt selv velge hvem jeg har lyst til å inngå et samarbeid med – firmaer og produkter jeg liker, bruker og som står i stil til bloggen min. Dette vil på ingen måte overgå andre innlegg jeg poster, og mitt fokus vil fremdeles være interiør, foto og kreativ utfoldelse!

Jeg vil gjerne høre dine synspunkter rundt dette temaet, og jeg vet det har vært diskutert i ulike settinger i ulike blogger tidligere. Planen er i alle fall at et sponset innlegg kommer neste uke med en give away der to av dere har mulighet til å vinne premier.

4 kommentarer:

♥ Netta ♥ sa...

Jeg har litt delte meninger om dette. Jeg synes det er helt greit å reklamere for butikker og produkter man liker godt, jeg synes også det er helt greit med giveaways som er sponset av butikker. Det jeg nok ikke er så fan av er masse støyende reklameplakater på bloggen som ikke har noe med bloggen å gjøre og som ødelegger en ellers nydelig blogg.

Jeg ser frem til å være med på giveaways hos deg :-)

Klem
Netta

Tove `blogg verden sa...

Jeg har ingenting i mot reklame på blogger, så lenge de ikke blir "midtpunkt"(....finner ikke rette ordet ; ) )skjønner du hva jeg mener? Er jo DIN blogg og den må gjenspeile din stil uten at masse reklame skal ta oppmerksomheten.(finner fremdeles ikke rette ordene ; ) )hihi...
Syns du skal gjøre som DU vil!! : )
Ha en fin kveld
klem Tove

Guttemamma sa...

Jeg synes du bestemme selv jeg!!
klem♥

Catje sa...

Alle liker vel Give aways og sponsing kommer jo "alle" til nytte egentlig. Det gjelder bare å være klar over at det skjer og være åpen om eventuelle "reklamestunts" slik at folk vet om det. Og så må man kanskje være sterk og ikke la seg "lokke" til å reklamere for noe man egentlig ikke kan stå inne for. Ellers så er det som Guttemamme sier, til slutt opp til deg sjøl og magefølelsen din.

Liker i alle fall godt bloggen din som den er.

Catje

Related Posts with Thumbnails